КИРИЛ ВЕЛЕВ - NOTES'2010 г.


Българската следа продължава да бъде проблем

След науката и здравеопазването


*** 18.01.2010 - Българската следа продължава да бъде проблем ***

 

Днес, Атанасов ден от затвора ще бъде освободен Али Агджа. В продължение на двадесет години след промените България не успя да убеди света, че нейните тайни служби от времето на комунизма не са замесени в покушението срещу Папата.

Още рано, рано сутринта, практически веднага след новините в осем, радиото на доносника Радосвет Радев дава старта на защитната пропаганда. Гузните съвести сън не ги лови. Прави се пространно интервю с преводача в посолството на България в Италия от времето на покушението (Асен Марчевски). Вече и малките деца България знаят, че в онези години на подобни длъжности се назначаваха само служители на ДС.

И така след като в продължение на 20 години играчите от ДС не са уличени в престъпни действия, съвсем естествено те преминават в контра атака. Въпросната персона дълго и пространно, с лексиката от времето на режима обяснява каква престъпна организация е Ватикана. Как там папи и кардинали перат пари в най-тясно сътрудничество със всички мафии по света.

Наистина безочието на хората от ДС е неизчерпаемо. Те винаги могат да те изненадат с безогледното си нахалство и увереността, че хората трябва да вярват на глупостите, които говорят.

връщане в началото


 

*** 28.01.2010 - След науката и здравеопазването ***

След разбунването на духовете в академичните среди, през януари акцентът се пренесе към ликвидацията на регионалните болници. Дали това е грижа за пациентите или решителна стъпка към завладяване на здравеопазването от бизнеса. А у нас бизнеса може да бъде само балкански по характер.

Това, което наричат преструктуриране на БАН ще доведе до приватизация (в нашите условия – разграбване) на по-голяма част от материалните активи на академията. Освен апетитните сгради и парцели, интерес представлява и голяма част от оборудването на редица институти. Вече се говори за преминаване на науката на бизнес основи.

Който се интересува повече може да се запознае със стореното от Симеон Дянков в Грузия.

Подобен ще бъде резултатът и с т.нар. малки болници. Можем да очакваме мощно развитие на нови SPA и прочее резиденции на “спортисти”, едрогърди певици и добре облечени бизнесмени.

Както е казал старият евреин – каквото и да говорят, става дума за пари.

връщане в началото


връщане в началото